Meteen naar de inhoud

Repair Café

Samen aan de klus?

In De DOAS staan diverse vrijwilligers klaar om jou te helpen met het repareren van bijvoorbeeld kleding, huishoudelijke apparaten, fietsen speelgoed etc. is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. In ons Repair Café staan deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Je kan eventueel samen met een van de vrijwilligers de klus klaren.

Van wie is het afkomstig?

Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Zij zet zich sinds 2007 op allerlei manieren in voor duurzaamheid op lokaal niveau. Het allereerste Repair Café organiseerde Martine op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West. Het was een groot succes.

Dat was voor Martine aanleiding om Stichting Repair Café op te richten. Deze stichting, intussen bekend als Repair Café International, biedt sinds 2011 professionele ondersteuning aan vrijwilligers in binnen- en buitenland die zelf een Repair Café willen beginnen. 

Tweede kans

In Nederland en België gooien we heel veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. De weggooimentaliteit is hoog! Zeker jongere generaties weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Dat is een bedreiging voor een duurzame toekomst en voor de circulaire economie, waarin grondstoffen telkens opnieuw kunnen worden gebruikt.

Maak een afspraak en kom langs

Heb je iets te repareren wat nog zeker een tweede kans kan krijgen maak dan via het contactformulier een afspraak. Meld in je bericht om welk product het gaat en wat er defect aan is. We nemen vervolgens contact met je op om de afspraak in te plannen.

In verband met de huidige maatregelen ten aanzien van Covid is het repair café niet in gebruik. Zodra dit weer mogelijk is wordt dat hier gemeld.

GEEF HET EEN TWEEDE KANS!