Multimedia

Bouw jouw wereld

Vincent Schiphorst

Je gaat je eigen wereld maken. Deze wereld bouw je in een schoenendoos. Hoe ziet jouw wereld er uit? Tijdens deze workshop komen diverse technieken en vaardigheden naar voren. Tekenen en ontwerpen, expressie en een stukje theater en fotografie.

Tijdens deze inspirerende workshop gaat men als eerste aan de slag met het idee van een eigen wereld. Men maakt van diverse materialen en technieken deze bijzondere wereld. Dat mag van alles zijn. Ruimte, onder de grond, onder water of gewoon een fantasie wereld.

Een schoenendoos vormt de basis van de wereld. In deze doos maken de kinderen hun wereld. Dat mag dan gemaakt worden door tekenen, schilderen, plakken en knippen. Met texturen werken, of met 3D elementen zodat er diepte ontstaat in de wereld. Als in de eerste workshop de werelden zijn gemaakt moet alles drogen. We gaan deze vervolgens digitaliseren, dus fotograferen voor de volgende stap.

Intussen kunnen de kinderen een eigen personage bedenken voor in hun wereld. De wereld die ze zelf hebben gemaakt. Hoe ziet zijn of haar personage er uit?

Voor een groene wand worden de personages gefotografeerd zoals zij dat willen. Wil men vliegen straks in de eigen wereld of op de rug van een eigen gemaakte vogel? Alles kan.

De foto’s worden vervolgens gemonteerd in de eigen wereld die de kinderen hebben gemaakt.

Elk kind ontvangt de foto digitaal via de mail om deze later zelf uit te printen.

DUUR VAN WORKSHOP: ongeveer 2,5 uur.
LEEFTIJD: 8-12 JAAR
AANTAL DEELNEMERS PER WORKSHOP: maximaal 6

Stopmotion

Vincent Schiphorst

Een eigen animatie maken! Hoe leuk is dat!? In deze workshop gaan de kinderen werken met een digitale camera of Ipad aan de slag om met behulp van diverse materialen zoals klei, papier, lego, karton, ijzerdraad en verf een eigen personage te maken. Met deze personage bedenken ze een verhaal en laten hun personage tot leven komen door er een syop-motion van te maken.

Door met de camera of Ipad elke beweging te fotograferen en deze later achter elkaar te laten afspelen ontstaat er een animatiefilmpje.

DUUR WORKSHOP: Ongeveer 2 uur
LEEFTIJD: 8 tot 12 jaar
AANTAL DEELNEMERS PER WORKSHOP: maximaal 6