Moving Hallways

Een prachtig gebouw, fascinerende muziek en een dansgezelschap dat perfect deze elementen laat samensmelten tot een prachtige voorstelling. The Factory Leeuwarden – gevestigd in de DOAS – heeft op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari zes voorstellingen gegeven waarbij bezoekers mee konden lopen met de voorstelling. Na binnenkomst kon men genieten van een kop koffie of wat fris, en geduldig wachten op wat er zou komen.

Toen de filmische muziek vanuit de duistere hal de voorstelling opende en al snel de eerste dansers de hal in kwamen was het muisstil! Via de trappen naar boven de hal op de eerste verdieping wederom een korte voorstelling. Het publiek volgde in rustig tempo haar weg door de verduisterde gangen. Links en rechts ontstak een licht, dansend op de muziek.

Via de eerste verdieping en een aantal dans scenes later vertrok het gezelschap via de begane grond naar buiten, waar wederom diverse dansers hen opwachtten. Een mooi visueel schouwspel bij de klapdeuren in het groene licht trok het publiek tenslotte naar de expositieruimte waar een prachtig slot werd gedanst met de hele groep dansers. Waar in de dans de aandacht werd gebracht naar de diverse kunstwerken die er hingen welke afkomstig zijn van diverse kunstenaars die werkzaam zijn vanuit De DOAS.

Een belevenis voor oog en oor! Sfeer die op foto en film nauwelijks is vast te leggen geweest. Nou ja, bijna niet.

Een korte registratie vind je hier.

Fotografie en film: Vincent Schiphorst