FAQ

Op de meeste vragen een antwoord

Zolang er beschikbare ruimtes zijn is dat uiteraard mogelijk. Voor die vraag en mogelijk meer vragen van jouw kant verwijzen we je graag naar deze pagina van de gemeente Leeuwarden. 

Naast huur betaal je ook servicekosten. Dit zijn de kosten voor onderhoud en schoonmaken van het pand. Wifi en een voorschot op energie. Elk jaar wordt er een afrekening gemaakt wat betreft daadwerkelijke energiekosten en de reeds betaalde voorschot. Een eventueel verschil wordt middels een naheffing geïncasseerd. 

De doelstelling van de Vereniging is “belangenbehartiging” in brede zin van het woord. Het kan dus gaan om

  • Eventuele geschillen met de verhuurder van het pand waarbij het belang van kunstenaars in het geding is. (Geen individuele belangen.)
  • Belangen van kunstenaars behartigen om het kunstenaarschap binnen de DOAS te versterken je kunt denken aan bijvoorbeeld ontwikkeling van een gezamenlijke folder, excursies, organiseren Open Ateliers, Open Dagen etc etc.
  • Belangen van kunstenaars behartigen om de uitgangspunten van de broedplaats te continueren (Centrum voor kunst, cultuur, ambacht en wijkzaken) en te zorgen voor een goede vertegenwoordiging van kunstenaars binnen het collectief (Zorgen dat er voldoende kunstenaars huren en er een gezonde mix blijft.)
  • Met elkaar een goede / interessante invulling zoeken voor de expo ruimte aan exposities en/of symposia.
  • Met elkaar plannen ontwikkelen.
  • Meedenken/plannen maken over inrichting binnenterrein.
  • Als rechtspersoon kan de vereniging een functie hebben bij het aanvragen van subsidies.
  • Overkoepelende activiteiten (bijvoorbeeld kinderkunstacademie) kan worden georganiseerd onder de vlag van de vereniging.
  • Een eventueel broodfonds zou gestart kunnen worden vanuit de vereniging.
  • Een vermelding op de website. Aanbieden van workshops op de website.

 

Maar het allerbelangrijkste is dat de leden van de vereniging bepalen wat er vanuit de vereniging wordt gedaan!!! Ben je lid dan kan je op deze speciale inlogpagina terecht voor het laatste nieuws en belangrijke bestanden vinden om na te lezen. 

Lidmaatschap bedraagt € 20,- per jaar. 

Uiteraard. Hoewel De DOAS voor publiek open is van 09:00 uur tot 17:00 uur kan iedere huurder middels een eigen sleutel het pand betreden. Het spreekt voor zich dat een ieder verantwoordelijk is voor het afsluiten van de deur naast reguliere openingstijden. 

Ja, wij hebben via WerpPro een beheerder van het pand.  Dat is Gerard Bloemhof. De beheerder heeft toegang tot de ruimtes bij onraad of als er aan technische – algemene – installaties of elektriciteit moet worden gewerkt. Verder is het schoonmaken van de algemene ruimtes, hal en trappenhuis voor verantwoording van de beheerder.  

Ja, rondom het pand zijn voldoende parkeerplaatsen. Het is niet toegestaan om de auto permanent te parkeren op de binnenplaats. 

Op de binnenplaats staan een aantal grote containers. Hier kan men ‘gescheiden’ afval deponeren. Grof vuil zoals hout, puin of stenen zal men zelf moeten aanbieden bij Omrin.