Meteen naar de inhoud

Beeldend

Schatten in het landschap

Gea Boschma

Kinderen gaan aan de slag met natuurlijke materialen en textiel. Kinderen ontdekken de mogelijkheden en combinaties van verschillende technieken waaruit een bijzonder en heel eigen kunstwerk ontstaat. We werken met onder andere stenen, takken en veren en gaan hiermee vilten, weven en andere verbindingen maken.

DUUR WORKSHOP: Drie workshops van +- 2 uur
LEEFTIJD: 4 tot 12 jaar
Gea Boschma De DOAS

Drukmakers

Yvonne Feijten

Drukmakers zijn kinderen van 8 t/m 12 jaar die op woensdagmiddag in een echt atelier aan de slag gaan met druktechnieken. 

Elke les start met een thema of onderwerp en daarna ga je als een echte kunstenaar aan de slag! In het atelier staan allerlei bijzondere drukpersen die je allemaal mag gebruiken. Leer bijvoorbeeld sjabloondrukken met echte inktrollers, je eigen linosnede gutsen, maak met Ministeck je eigen miniprint, leer etsen met een pastamachine en met karton de gaafste kartondrukken maken. 

DUUR VAN WORKSHOP: Elke les duurt twee uur. (DOORLOPEND PROGRAMMA.)

Graffiti

Roy Schreuder

Tijdens deze workshop maak je kennis met de de wereld van graffiti. Onder begeleiding van kunstenaar Roy Schreuder krijg je een introductie over graffiti en street-art en ga je een eigen ontwerp maken. Deze ontwerpen geen we vervolgens uitwerken met echte graffiti spuitbussen. Zo kan elke deelnemer een eigen kunstwerk maken.

DUUR WORKSHOP: Ongeveer 1,5 tot 2 uur
LEEFTIJD: Geschikt voor groepen 6,7 en 8

Het is belangrijk dat leerlingen oude kleding aantrekken. De verf uit de spuitbussen gaat helaas niet meer uit je kleding.

Sierraad maken

Hennie Broers

Draag je graag sieraden en zou je wel willen weten of je ook zelf een hanger of ring zou kunnen maken? Samen komen we er wel uit! We gebruiken zaagjes, hamers, vijlen, schuurpapier en een brander voor het soldeerwerk. Wedden dat je het zelfgemaakte sieraad van zilver, messing of alpaca niet meer af wilt doen……? Voor jongeren die niet bang zijn voor vieze handen en geconcentreerd kunnen werken.

DUUR WORKSHOP: 6 lessen van 2 uur
LEEFTIJD: vanaf 12 jaar

Glasverven

Stichting Sta Op Voor Kinderen

Uit de kringloopwinkel van stichting Sta Op Voor Kinderen mag je een lijstje uitzoeken en daarna beschilderen met glasverf. Je kan kiezen uit een tekening of een eigen creatie. Is het een cadeautje? Dan pakken we het ook nog samen in. Tijdens deze middag krijg je limonade en een koek.

DUUR VAN WORKSHOP: 14:30 uur tot 16:00 uur
LEEFTIJD: 7 tot 12 jaar
KOSTEN: € 7,50 per kind
DATA: In overleg

Selfie

Melda Wibawa

Maak je eigen ‘SELFIE’.

Een tekenworkshop voor kinderen om selfies te maken met potloden/ houtskool/ inkt/ acrylverf en met behulp van spiegels. Kinderen leren selfies tekenen uit waarneming. Wij gaan aan het werk met verschillende emoties. Tekenen van onszelf: boos, verdrietig, relax, vrolijk, verbaasd, trots, en andere verschillende emoties.

DUUR WORKSHOP: 2 uur
LEEFTIJD: 6 tot 10 jaar
DEELNAME AANTAL: maximaal 10 per workshop
KOSTEN: €30,- per persoon incl. materiaal
Melda Wibawa - De DOAS

Maak jezelf giftig!

Gea Boschma

Stel je voor… je bent giftig. Hoe zou dat zijn? Hoe zou dat er uit zien? Hoe zou jij je prooi verleiden en te pakken nemen? Tijdens deze workshop ga je een giftig lichaamsdeel maken. Een stekel, angel, tong, iets op je hoofd of aan je been, of iets heel anders. Je werkt met spullen die voor de wereld giftig zijn, die we vaak weggooien en nog heel goed kunnen (her-)gebruiken om geweldige kunstwerken mee te maken.

DUUR VAN WORKSHOP: 2 uur
LEEFTIJD: 4 tot 12 jaar

Dromen vangen

Gea Boschma

Pagina bekijken

In deze workshop ga je aan de slag met vondsten, natuurlijke materialen in combinatie met garens, kralen en veren. Zo creëer je je eigen natuurlijke dromenvanger om je mooiste dromen te bewaren. Je bepaalt zelf de vorm, kleur en het materiaal. Zo wordt het altijd een unieke en persoonlijke dromenvanger. Ik zorg voor materialen en help je met de technische handelingen.

DUUR WORKSHOP: 2 uur tot 2,5 uur
LEEFTIJD: 4 tot 12 jaar