DE CREATIEVEN
van de DOAS!

Atelier 304
Eigen foto
Atelier 304

Een gezamenlijke werkruimte van 6 schilders. Het atelier bevindt zich in De DOAS – ruimte 304. Wij delen met zijn zessen deze ruimte. Wij hebben elk een eigen stijl. Ons vrije werk is te koop en daarnaast werken wij ook in opdracht. Interesse in een bezoekje of een schilderij? Neem vrijblijvend contact op.

Website  Atelier 304

Eigen foto
Gerard Buising

Vanaf 1989 ben ik werkzaam geweest als glazenier en restauratieschilder

Om mijn kennis, met betrekking tot het restauratieschilderwerk, over te dragen, heeft in 2020 mijn opvolgster vele opdrachten met mij uitgevoerd.

Vanaf 2021 zal ik als adviseur voor particulieren en bedrijven haar ook blijven begeleiden.

In mijn atelier ga ik mij toeleggen op fijnschilderen en tekenen.

Website Gerard

Eigen foto
Gea Boschma

Geïnspireerd door vondsten, ervaringen en herinneringen maak ik objecten waarin de natuur centraal staat. Ik ga met kinderen op schattenjacht en samen maken we daarna een bijzonder kunstwerk. Voor volwassenen geef ik workshops verbinden; door vondsten en textiel met elkaar te verweven maak je je eigen (wand-)object.

Website Gea

Hennie Broers
Foto Vincent Schiphorst
Hennie Broers

Ik ontwerp en vervaardig unieke sieraden, geboortelepels en kleine objecten van edelmetaal. Daarnaast geef ik workshops en cursussen edelsmeden.

Website Hennie 

Eigen foto
Liesbeth Daale

 Ik geef cursussen keramiek, pottendraaien en handvormen. Geef daarnaast  diverse workshops, o.a raku. Ook groepen zijn welkom in mijn atelier. Naast de lessen maak ik zelf keramische objecten en gebruiksgoed.

Website Liesbeth

Eigen foto
Yvonne Feijten

Ik werk met alternatieve printprocessen en oude fotografie technieken. Daarnaast houd ik van upcycling. Zo maak ik o.a. cyanotype prints, gebruik een pastamachine als etspers, maak monoprints, druk af met een zilveren lepel en schilder.

Mijn atelier is tevens de thuisbasis van het Beeldlokaal waar ik diverse workshops verzorg. Zowel voor volwassenen als kinderen worden er diverse creatieve activiteiten georganiseerd.

Website Yvonne

Yvonne Prinsen
Eigen foto
Yvonne Prinsen

Sinds mijn afstuderen in 2016 aan De Foudgumse School werk ik vanuit De DOAS. Ik schilder het dagelijks leven en nodig je met mijn werk uit je eigen waardevolle herinneringen op te halen. Mijn werk is te zien bij verschillende galeries en afspraak in mijn atelier. Ook werk ik in opdracht.

Website Yvonne

Vincent Schiphorst
Foto Vincent Schiphorst
Vincent Schiphorst

Naast portretfotografie hou ik mij bezig met het maken van korte persoonlijke promofilms en/of bedrijf presentaties. In mijn atelier in de DOAS kan je terecht voor een zakelijk portret of een masterclass/workshop op het gebied van beeldbewerking. Mijn lokaal is LOKAAL308. Hier worden “personal workshops” gegeven op het gebied van fotografie, social media, beeldbewerking

 Website Vincent
Zie ook LOKAAL308

Eigen foto
Seauton

De studio die sport, vitaliteit en zelfontwikkeling bij elkaar brengt. Met als doel jou de ruimte te geven om jezelf te ontwikkelen zodat jij in je kracht komt. Ervaar ons aanbod van groepslessen tot voedingscoaching en personal training.

Website Seauton

Eigen foto
Heidi Terpstra

Grafisch vormgever en kunstzinnig mens… Trajecten voor grafisch werk zet ik zeer persoonlijk in, ik gebruik mijn sensitiviteit en intuïtie om tot een passend resultaat in het ontwerp te komen. Voor iedere ondernemer een uniek traject! Daarnaast ben ik op allerlei vlakken creatief bezig met als inspiratiebron de natuur en geef ik workshops op creatief-persoonlijk vlak.

Website Heidi

Foto Vincent Schiphorst
Reina Visser

Ik ben werkzaam in de DOAS als beeldend kunstenaar. Vanuit mijn vak als bloemist/hovenier werk in graag met natuurlijke materialen verwerkt met vilt en/of keramiek. Een combinatie met eindeloze combinaties en nieuwe mogelijkheden. Het steeds weer kijken, proberen en zoeken om dat te kunnen zeggen, “út seit safolle”.

Website Reina

Saskia Waagenvoort
Eigen foto
Saskia Wagenvoort

Ik wordt gedreven door de passie om een mooi beeld neer te zetten. Die passie zie je terug in alle disciplines waarin ik actief ben: visagie, styling en fotografie. Ik heb jarenlang ervaring opgedaan door werk te leveren voor reclamebureaus, tijdschriften, films en theater. Daarnaast zie je mijn grote liefde voor bloemen en 17e- Eeuwse schilderkunst terug in mijn mixed & stitched photography.

Website Saskia

Melda
Foto Vincent Schiphorst
Melda Wibawa

Naast het runnen van mijn website bedrijf Studio Protter, teken en schilder ik graag in mijn atelier of op locatie. Mijn favoriete medium is olieverf. Stadsgezichten en portretten zijn mijn favoriete onderwerp. Ik geef workshops en schilder-/ tekencursussen voor beginners en gevorderden in mijn atelier of op locatie.

Website Melda 

Eigen foto
Lyane Wouda

Kunstzinnig Dynamisch Coach en beeldend kunstenaar. Ik ondersteun mensen in een persoonlijk ontwikkelingstraject m.b.v. kunst. Door creatief bezig te zijn maak je contact met je gevoel en laat je je onderbewuste spreken. Hierdoor ontstaat er rust, ruimte en inzicht. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden.

Website Lyane

Eigen foto
Janneke Holtkamp

Ik schilder portretten in opdracht en ik streef er daarbij naar om de gelijkenis, de eigenheid en de uitstraling van mensen weer te geven. Naast portretten van mensen schilder ik ook portretten van huisdieren. September 2020 start ik met een cursus portret schilderen in mijn atelier bij de DOAS.

Website Janneke

 

Yoga De DOAS Leeuwarden
Eigen foto
Akkelien Medina

Toen ik in mijn twintiger jaren begon met yoga was dat de start van mijn reis door opleidingen, workshops en meer. Sindsdien begeleid ik mensen individueel en in groepen om contact te maken met de magie van het lichaam en energieveld. Ik ben gespecialiseerd in o.a. Yoga, Meditatie, energetische behandelingen en Maanmagie.

Akkelien Medina

Foto Vincent Schiphorst
Bonny Dijkstra

Ik werk met acrylverf op doek maar ook op andere ondergronden. Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. Picasso, de Kooning en  Jean-Michel Basquiat. Mijn stijl valt te omschrijven als kleurrijk abstract en daarbij ook het constructivisme. Kleur brengen in het leven is het motto. 

Website Bonny

Foto Erik Jan Koopmans
Erik Jan Koopmans

Naast mijn commerciële activiteiten in de bedrijfsfotografie hou ik mij in mijn eigen werk het liefst bezig met creative portretfotografie. In dit proces werk ik graag samen met  creatieven van verschillende disciplines om tot een pakkend beeld te komen.

Website Erik Jan

Marsja van der Ven
Foto Vincent Schiphorst
Marsja van der Ven

Ik leg me vooral toe op functionele objecten en veelal met hergebruikt materiaal, meestal van staal. Vaak laat ik me hierbij inspireren door het materiaal wat ik door vervormen, combineren en herdefiniëren van de functie nieuw leven inblaas. Ik werk voornamelijk in opdracht en denk graag mee met de klant om te komen tot een uniek werk waar de klant naar op zoek was en waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven met mijn eigen ervaring en creativiteit.

Website Marsja

De DOAS - Floris Verster, Leeuwarden
Foto Marc Henri Quere
Marc Henri Quere

Ik ben een beeldmaker. Als fotograaf kun me inzetten voor reportage’s en campagnebeelden. Daarnaast werk ik als autonoom beeldmaker aan diverse lijnen. Ook kun je gelimiteerde en gesigneerde prints bij me kopen.

Website Marc

Hans Dol
Eigen foto
Hans Dol – Stadsatelier

Bekend van, stadsgezichten, gebouwen, portretten, modellen en meer…. Ik heb mijn atelier op de begane grond . Je bent altijd welkom voor een bezoek. Op dit moment hou ik mij bezig met muziek, schilderen en ruimtelijke objecten. Meer Info of Expositie mogelijkheden?

Dan nodig ik je graag uit om mij te mailen of te bellen.

Website Hans

Boost Friesland
Eigen foto
Boost Friesland – Tessa van Lingen

Boost Friesland helpt jongeren positieve veranderingen in gang te zetten zodat ze weer gemotiveerd zijn, de draad kunnen oppakken, een diploma halen en/of klaar zijn voor werk waar zij plezier en voldoening uit halen. Wij zijn er voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 26 jaar uit Friesland die een boost nodig hebben of dat kunnen gebruiken. Boost biedt positieve en motiverende programma’s aan, waarbij we (en vooral de jongere zelf) eruit halen wie er in zit. Jongeren krijgen bij Boost skills en tools mee die ze leren in te zetten voor hun toekomst.

Website Boost

Foto Froukje de Jong
Theatercollectief Illustere Figuren

Wij zijn Joeso, Raymond ,Tim en Zen: Theatercollectief Illustere Figuren. Wij maken experimenteel èn toegankelijk theater over maatschappelijke onderwerpen. Onze werkwijze is soms een tikkeltje eigenzinnig, maar altijd met humor en zelfspot. We gebruiken de DOAS als kantoor, repetitieruimte, presentatie plek en als ons eigen theater. Wees welkom!

Website Illustere Figuren

 

podiumschool leeuwarden
Eigen foto
PODIUMSCHOOL

Op de Podiumschool leer je toneelspelen. Plezier en goede sfeer staan hierbij voorop. Alle aspecten van toneelspelen komen aan bod en we werken iedere cursus toe naar een kleine of grotere voorstelling. De persoonlijke ontwikkeling staat centraal. We bieden dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking.

Iedereen verdient een podium!

Website Podiumschool